LÓ ÉS LOVAS, AVAGY A TESTEM ÉS ÉN

ÉN kapcsolat

A jó lovas titka a teljes harmónia lovával. Kétségek nélküli határozottság és a figyelem, az érzékelés és megértés maximális megélése. Ő a testem, én vagyok a fej. Tökéletes és odaadó társam Ő, ha működik ez a szimbiózis. A ló számunkra felfoghatatlan érzékekkel rendelkezik. Érzékel és jelez minden változást, ami a környezetünkben, benne, vagy bennünk jelentkezik. Szeret azonban alárendelődni egy biztos vezetőnek. Biztonságban érzi magát, ha útmutatást kap, ha megértő, következetes iránymutatást adunk neki.

Nélkülünk bizonytalannak és veszélyesnek tűnhet számára a világ, mi pedig teljes mértékben rábízhatjuk magunkat csalhatatlan és rendkívül finom érzékelésükre, melyeknek ismeretében sokkal biztosabban és pontosabban hozhatjuk meg iránymutató döntéseinket. Ő a test, én a fej. Ahogy abban sem kételkedem, hogy a lábaim arra visznek, amerre szeretném, a jól működő harmónia esetén abban sem, hogy a lovam ugyanígy tesz. Együtt vagyunk, egyek vagyunk. Fel sem merül benne semmi más. Amilyen egyszerűnek hangzik, sokszor olyan nehéz elérni ezt az állapotot. Hogy miért? Olyan ez, mint egy párkapcsolat. A lovammal, a testemmel, vagy belső rezdüléseimmel. Meg kell adnunk egymásnak a figyelmet, a tiszteletet, figyelembe kell vennünk egymás igényeit, szükségleteit. Ha beteg a lovam ápolom, ha bánatos felvidítom.

Tudja, hogy számíthat rám, hogy nem hagyom magára és biztosítom neki a testi-lelki jólétét. Ő pedig állandóan figyel helyettem, segít nekem bárhová is visz az utam és vigyáz ránk. Ha a lovam megijed, ha megtorpan, hogy megvizsgáljon valamit az értem is van. Az értünk van. Még akkor is, ha én, a fej pontosan tudom, hogy ártalmatlan dolog áll előttünk. A kettőnk békéje úgy teljes, ha megadom neki azt a röpke időt, hogy ő is meggyőződhessen erről. A bizalom, a harmónia így fejlődik a tiszteleten keresztül egy tökéletes együttműködés felé. Először magammal, aztán másokkal is…

Én kapcsolat tréningjeinken arra fókuszálunk, hogy hogyan tudunk saját magunkkal harmóniában élni és tevékenykedni.