HAHET Lovas Instruktor

Jelenlegi állapot
Nincs beiratkozva
Ár
140000 Ft
Regisztráció

A HAHET – Horse Assisted Human Ethological Training Magyarország első ló asszisztált támogató módszere volt. Több, mint 5 év fejlesztés ereményeképpen érte el a mai formáját, ami már több, mint 15 éve bizonyít. Egy módszer, ami 3 alkalom alatt képes akár hosszú évek óta félresiklott életeket megváltoztatni.

Reménytelennek hitt eseteket, kilátástalannak tűnő helyzeteket. Még olyanokat is, amikor már mi sem bíztunk. De a rendszer működött. Semmi csoda nincs benne, tudományosan megalapozott és teljesen racionális az egész (bővebben a rólunk címszó alatt), mégis csodának tűnnek az eredmények.

Várunk szeretettel Téged is!

Felvételi követelmények:

Részvételi feltétel az alap szintű lovas tudás, a lovak jelzéseinek pontos és részletes olvasása, a velük való biztonságos földi munka. A felvételi eljárásban ezt nem ellenőrizzük, de legkésőbb a lovas modulok felvételéig vizsgát kell tenni belőle videós bejelentkezés formájában. Ennek hiányában a HAHET Concept instruktor képzésig lehet eljutni a modulokban. Alap lovas képzést nem tartunk, de külső helyszíneken ez a tudás párhuzamosan megszerezhető. Az ország különböző pontjain állnak rendelkezésre akkreditált HAHET lovak, amelyekkel a tulajdonossal történő megegyezés alapján lehet dolgozni. Saját ló, illetve helyszín megléte nem feltétel.

A tréningekben csak akkreditált, jól szocializált lovak vehetnek részt segítőként, minden lónak kötelező vizsgáznia videós bejelentkezés formájában. Ha saját lovadat akkreditáltatod, bekerül a rendszerükbe, így akár más trénerekkel is összefoghattok.

A képzés nem igényel egyéb szakmai előképzettséget, komplexen kínálja a szükséges tudást, azonban, mint minden segítő szakmához, ehhez is szükségesek bizonyos kompetenciák. A képzés elkezdése és a befizetés nem vonja automatikusan maga után a képesítés megszerzését, az
vizsgákhoz kötött. Amennyiben szeretnél előzetes konzultációt, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot.

Személyes konzultációra a képzés alatt kedvezményesen biztosítunk lehetőséget.

A HAHET Lovas Instruktor képesítés megszerzésének feltétele a „Kommunikáció művészete”, a „Problémamegoldás mesterfokon” és a „HAHET Concept Insrtuktor” képzések elvégzése.

Egy képlet elvégzése után képes és jogosult leszel komplett HAHET szemléletű ló asszisztált támogatói folyamatok levezetésére, amelyről szól, hogy tanusítványt elárasztják.

A Tematika és a képesítéshez szükséges modulok:

  • A terápiás tér a karámban
  • Folyamat dinamika a karámban
  • A visszajelzések és a saját élményű felismerések kibontása
  • A lóval való együttműködés
  • Lovas támogató feladatok, játékok 1.
  • Lovas feladatok, támogató játékok 2.
  • Lovas feladatok, támogató játékok 3.

A képesítés megszerzése az alábbi vizsgákhoz kötött:

– alapelvek (elméleti vizsga)
– kommunikáció, segítő beszélgetés (beadandó 3 beszámoló, amely a tanuló és a gyakorlatban résztvevő kliens beszámolóját is tartalmazza, és skype gyakorlati vizsga)
– instruktor vizsga (beadandó 5 beszámoló teljes, legalább 3 alkalmas támogató folyamatról, amely a tanuló és a gyakorlatban résztvevő kliens beszámolóját is tartalmazza, és skype gyakorlati vizsga)
– lovas trénig instruktor vizsga (beadandó 5 beszámoló teljes, legalább 3 alkalmas támogató folyamatról, amely a tanuló és a gyakorlatban résztvevő kliens beszámolóját is tartalmazza, és skype gyakorlati vizsga).

A vizsgák egyéni konzultációs alkalomnak minősülnek.